02/954 65 56   phone 0894 304 306  mobile
  • Обект 1
  • Обект 2
  • Обект 3
  • Обект 4
  • Обект 5

Жилищна сграда с подземни гаражи и магазини, находяща се в ж.к. Овча купел, ул. "Любляна" №16

- Локация на сградата

Луксозната сграда се намира в тихият и зелен столичен квартал „Овча Купел”. Позициониран в западната част на София кварталът се състои от три части: Овча купел 1,2 и стара част. Овча купел е един от големите административни райони на Столична община. Кварталът е с население от приблизително 90 000 жители. Намира се на 6 км от центъра на града. Разполага с мини парк за разходки и детски увеселителен парк. Има търговски център с най-разнообразни стоки и услуги. В квартала е разположен и стадион „Славия“ и спортен комплекс „Славия”. До 80-те години на 20 в. функционира и банята на квартала, която има лечебна вода. 

В много голяма близост до местоположението на сградата се намира посолството на Украйна. В района има 4 училища, Професионална гимназия по електроника и автоматика, 4 детски градини, Нов Български Университет, МБАЛ”Доверие”, пазар „Овча Купел” и Пощенска станция. 

Районът е важен транспортен център. През него минават автобуси 60, 11, 102 и 73 и маршрутни линии 27, 29 и 48. 

Сградата се състои от сутерен, партер и пет жилищни етажа, като на сутеренния етаж са разположени паркоместа, на партерния етаж, кота ± 0.00, са разположени аптека, магазин, кафе-аперитив и козметично студио, както и вход към жилищната част и вертикални комуникации - асансьор и стълбищна клетка.

На 1, 2, 3 и 4 жилищни етажи (коти +3,40;+6,20;+9,00;+11,80) са разположени по два тристайни апартамента и по две ателиета, от които едното е със северозападно изложение. 

На кота +14,60 м са разположени два тристайни апартамента и осем тавански помещения обслужващи, складовите нужди на апартаментите.

Входът на жилищната част е разположен от към ул. Любляна, на нея има и два подхода единият от които е за вътрешно дворно пространство, което е богато озеленено и е със ситуирани паркоместа.

АРХИТЕКТУРА 

Архитектурата показва класически европейски стил, силует и изчистен дизайн, по-този начин сградата се откроява с индивидуалност, като акцент в съществуващата архитектурна среда и същевременно използваните модернистични елементи я вписват хармонично в околното пространство. 

ИЗПЪЛЕНИЕ 

Сградата е изпълнена с висококачествени материали, нови технологии и висококвалифициран труд 

КОНСТРУКЦИЯ 

Конструкцията на сградата е масивна с носещи стоманобетонни греди и колони. Външните зидове са изпълнени с тухли четворки, върху които е постави ефективна топлоизолация - 8 см съгласно проекта по ОВ част и изчисления по енергийна ефективност.

Конструктивната височина на сутерена е 3,60 и 3,85м, парера ще е 3,40, а минималната светла височина на обществено-обслужващата част е 3,20м, и 2,60м за жилищата. 

ФАСАДИ 

Фасадите са оформени с цветна и бяла силикатни мазилки, а по балконите са разположени декоративни колони с капители, завършващи при последния етаж в архитектурен елемент тип фронтон. Партера е с облицова с камък по указание на проектанта. 

ВЪТРЕШНИ ПРЕГРАДНИ СТЕНИ 

Вътрешните преградни стени са изградени от керамични тухли с дебелина 25 см. 

ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ 

Във всички жилища има монтирани блиндирани входни врати с четиристранно заключване.Прозоречната дограма е немска PVC – петкамерна. 

АСАНСЬОР 

Сградата се обслужва от четириместен хидравличен асансьор с автоматични врати и луксозна кабина. 

ИНСТАЛАЦИИ 

В сградата има напълно изградени следните инсталации: 

* електроинсталации с монтирани ключове и контакти 

* слаботокови инсталации /СОТ, тел.и Интернет/. 

* водопроводната инсталация изпълнена от полипропиленови тръби с изводи за топла и студена вода и канализация от РVС тръби, водомерите за топла и студена вода са изведени в кутия на стълбищната клетка. 

ОТОПЛЕНИЕ 

Отоплителната система функционира посредством природен газ, като е за всяка жилищна единица са предвидени индивидуални котлета. 

ОБЩИ ЧАСТИ 

Общите части на сградата са с положена настилка от луксозен гранитогрес, стените и таваните са с нанесено покритие от латекс, парапетите изпълнени по проектния детайл от ковано желязо.

детайли

.
галерия
.
разпределения
.
цени
.
местоположение

© idea-bg.net - Idea Buildings - All Rights Reserved.